torstai 2. helmikuuta 2012

Hiukan erilainen viikonloppu

Viimeviikonloppu oli Säihkeen aikatauluissa hiukan erilainen kuin yleensä. Nyt siitä siis hiukan tekstiä!

Perjantai:
Treenit alkoivat ihkauudella pidemmällä tankobaletilla, joka oli jo vaativampi kuin sen edeltäjät. Balettisarjat vaativat erityisesti tiukkaa keskittymistä, mutta tytöt suoriutuivat ensikertalaisiksi siitä oikein näppärästi. Saa kyllä olla kiitollinen, että Talsoilasta löytyy niin peili kuin balettitangotkin :)
kaksi
Vasemmalla Liisa tekemässä harjauksia ja oikealla Pinja tekemässä joustoja
pikkunensaihkee
pikkunensolmussa
Baletti sisälsi jo hiukan avauksia tangolla, mutta venytettävää jäi vielä vähän lattiatasoonkin. Näemmä jossain vaiheessa Mette ehti mennä ihan solmuun!
pikkunensai4
Loppusaliaika kului ohjelman hiomisen parissa ja toinen neljäsosa selkeytyi hirmuisesti. Vielä jäi kuitenkin hurjasti hommia, sillä eräs pahamaineinen hyppely ei mennyt vieläkään ihan tahteihin ;)
pikkunensssaihke3
pikkunensäihke2
 Saliaika loppui lyhyeen, kuten aina, ja ulkopuolella oli viedä tunti aikaa tehdä muutamia vartalonhallintatreenejä sekä tehdä liikkuvuutta yli- ja parivenytyksien merkeissä.
pikkunenssm
 Manta taisi melkein nukahtaa parin venyttäessä tältä sivuliikkuvuutta...
 Lauantai:
Lauantaina Säihkeen tytöt sekä perheenjäsenet tapasivat valkut Kuhalan koulussa, jossa keskusteltiin tarkemmin tulevasta kaudesta. Vaativan 10-12-sarjan säännöt eivät tainneet olla vielä kenellekään tutut, joten käsittelimme ne pintapuolisesti läpi ja kerroimme enemmän lajin vaatimuksista. Seinälle heijastettiin myös videoita, joista pääsimme ihastelemaan mieleenpainuvia ohjelmia niin nuoremmilta kuin vanhemmilta lajin huipuilta. Lopuksi katsoimme vielä Säihkeen oman suorituksen perjantain treeneistä - se taisi olla aikamoista kontrastia edelliselle pätkälle, jossa Dynamot voimistelivat MM-kultaa Myskyluodon Maijan tahtiin ;)

Videoiden jälkeen tytöt siirtyivät toiseen luokkaan ja he saivat mukaansa kasan tehtäviä. Mukana oli leikkimielinen tietokisa joukkuevoimistelusta ja sen säännöistä  sekä pieni itsearviointilomake. Nopeimmat pääsivät vielä suunnittelemaan kisapukujakin! Vanhemmat sen sijaan jäivät kuuntelemaan valmentajien luentoa urheilijan ruokavaliosta, terveellisestä harjoittelusta sekä oikeista liikunnan määristä.
pikkunensaihk
 Ada pähkäilee ensimmäistä tehtävää
pikkunensäihke
Iida kyselee neuvoja monivalintatehtävää varten
pikkunensäihk
Fanny naureskelee kysymyksille
pikkunensaihjk
Tiuku ja Manta puurtavat tietokilpailun parissa
pikkunensäihke3
.... ja Mette ottaa luonnollisesti hyvin lungisti :D

Sunnuntai:
Viikonlopun viimeinen päivä alkoi jälleen Talsoilan koulun käytävässä, jossa käytiin nopeasti läpi uusi kotitreeni. Se sisälsi hauskoja nopeusketteryysharjoitteita sekä jokaisen henkilökohtaisen liikkuvuustreenin. Vanhemmilta kuului jo huhua, että uusi kotiohjelma on hitti ja tytöt ovat innoissaan yrittäneet parantaa vanhoja ennätyksiä :)

Perusteellisten avausten jälkeen pääsimme jo saliin, jossa ensimmäinen tunti kului jalkatekniikan sekä hyppyjen merkeissä. Jossu ja Essi ovat selkeästi tehneet maanantaitreeneissä ihmeitä, sillä hypyt olivat kehittyneet ihan hurjasti viimenäkemästä. Vielä kun saataisiin ohjelmaan yhtä lennokkaat harpat! Viimeinen puolituntinen olikin sitten taas ohjelman tahkoamista ja lopuksi esitimme tapamme mukaan kokonaisen Nefriiteille. 
pikkunensääih
 Ulkopuolella tehtiin vielä nopeampi liikkuvuus ja viikonloppu alkoi olla vihdoin pulkassa!
pikkunens2
 Mette ja Fanny venyttelevät lonkankoukistajaa
pikkunensmm
 Käytävästä oli kadonnut iso kasa ahkerassa käytössä olleita tuoleja, eikä niitä riittänyt kaikille. Matalammasta puomista ei ollut oikein mihinkään -  toivottavasti istuimet ovat ilmestyneet ensi viikonlopuksi takaisin! Kuvassa Maiju.
pikkunenssmmm
Iida venyttää Tiukua
pikkunens1
Elina venyttelee sivuliikkuvuutta... ja taustalla Manta näyttää taas nukahtaneen omaan ylivenytykseensä!

Tehokas viikonloppu siis takana :)

6 kommenttia:

  1. voitteko laittaa sen tietokilpailun tänne blogiin? mäki haluan tehä sen!

    VastaaPoista
  2. Missä teitte sen tietokilpailun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt tekivät tietokilpailun Kuhalan koululla, jos sitä tarkoitit!

      Poista
  3. Minulla oli silloin kivaa ja se tieto kilpailu ei ollut kovin elppo - Manta

    VastaaPoista
  4. jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista