perjantai 29. marraskuuta 2013

Säihkeen uudet tuulet - seurayhteistyö Turun Pyrkivän kanssa

Vuosi 2013 on ollut Säihkeen osalta kovin poikkeuksellinen, sillä se on tuonut tullessaan paljon uusia kokemuksia, ihmisiä sekä tilaisuuksia. Iloisia uutisia on kerrottu matkan varrella useaan otteeseen ja jälleen kerran on niiden aika:

Säihke aloittaa yhteistyön Turun Pyrkivän kanssa joulukuun alusta alkaen. Meistä tulee samalla osa seuran Sanix-linjaa ja näin ollen kansainvälisillä kilpakentillä kisaammekin nimellä Sanix Kids Säihke.

On etuoikeus päästä tekemään yhteistyötä seuran kanssa, jossa panostetaan täydellä liekillä SM-sarjassa ja kansainvälisillä kentillä kilpailemiseen. Jatkamme toki yhtälailla myös vanhassa tutussa FNV:ssä, mutta kuten todettua yhteistyössä on voimaa ja seurayhtymän kautta saamme taaksemme entistä laajemman sekä osaavamman tukiverkoston :)

Olemme hurjan innoissamme myös uusista ihanista sekä taitavista seurakavereista, joihin pääsimme tutustumaan jo loppukesän leireillä!
  IMG_9764
IMG_6889
IMG_9779
IMG_9794
IMG_7004
IMG_7014
IMG_7021
IMG_7027
IMG_7002
IMG_7000
IMG_6998
IMG_6993
IMG_6982
IMG_6973
IMG_6992
IMG_6966
IMG_6963
IMG_6999
Ennen Winter Gamesia taiteilemme vielä viimeisen kerran palloilla, kun kisaamme lauantaina SM-kilpailuissa. Kisavalmistautuminen ei ole mennyt tällä kertaa ihan suunnitelmien mukaan - treeneissä ollaan kyllä vältytty haavereilta, mutta vapaa-aika on osoittautunut vaaralliseksi. Salin ulkopuolella on jäänyt käsiä auton oven väliin (tuloksena kipsi), lapset törmäilleet (seurauksena kipeitä jalkoja sekä muita haavereita) ja ilkeitä kaatumisia on sattunut tuoleilla ja ilman (lopputuloksena polvia sekä lonkkia kiemuralla). Myös sairastelut ovat tulleet karmeina hyökyaaltoina ja kuluneen 7 päivän aikana kuviot ja roolit on muutettu kolmeen otteeseen.

Päätimme kuitenkin tiistaina jälleen uudet kuviot loihdittuamme, että tällaisten juttujen ei anneta lannistaa, ja Kisahallissa näytämme, mistä Säihke on todella tehty! Treeneihin on mahtunut myös iloisia yllätyksiä, kun uusien treenitoppien lisäksi saimme myös uusia ihania joukkuekavereita. Uunituoreet Säihkeet lähtevät jo SM-kisareissulle kannustamaan ja tutustumaan meihin paremmin. Tervetuloa mukaan tiimiin! 

Toivotamme kaikille hurjasti onnea matkaan SM-kisoihin -  josko tehtäisiin kaikki ne kauden parhaat suoritukset viikonloppuna ;) Töölössä tavataan!

Kuvat Sydän-Suomen aluekisoista, osa kuvista ©Jumppis

perjantai 8. marraskuuta 2013

Mitalisadetta aluemestaruuskilpailuista

IMG_7691

Kisakausi korkattiin viime viikonloppuna vihdoin Hervannassa Sydän-Suomen aluemestaruuskilpailujen merkeissä. Vilskettä ja tapahtumia riitti pitkän päivän aikana roppakaupalla - kisapaikalla kun ehdittiin kilpailemisen lisäksi ihailla muidenkin välineohjelmia, treenata iltapäivätreenit, keräillä strasseja, lopulta järjestyätyä palkintojenjakoon ja viettää muutoinkin laatuaikaa ihanien joukkuekavereiden kanssa.

Aamu alkoi perusteellisella alkulämpällä sekä osien läpi käymisellä ennen varsinaista kisaharkkaa matolla. 
IMG_6851
Elinan tasapainoilua
IMG_6768
IMG_6766
Selän availua Iidan ja Mantelin toimesta
IMG_6802
IMG_6760
IMG_6756
IMG_6769
Jullun ristaritreeniä, Mantan sekä Nessun taaksetaivutuksia ja Pinjan kylkien taivuttelua
IMG_6737
Iida ja Fantsu availemassa takareisiä
IMG_6784
IMG_6773
… ja sitten vielä ylkkäreillä ja jalanheitoilla koivet vetreiksi
IMG_6823
Lämpän jälkeen fiilis oli hyvin luottavainen ja viimeiset unihiekatkin olivat vihdoin karisseet silmistä. Kuvassa Ada valmiina näyttämään, mistä Säihke on tehty.
IMG_6834
IMG_6838
Iinan sekä Liisan viimeiset ohjelman tasapainojen availut treenimatolla ennen virallista kisaharjoitusta.

Kisaharkka sujui pääosin kuten suunniteltua, mutta etenkin kuvioissa, tarkkuudessa sekä ilmaisussa riitti vielä tsempattavaa kisasuoritusta silmällä pitäen.  Kun virheet oli tehty pois sekä palautteet omaksuttu, oli aika kaivaa meikit sekä hileet esille ja viimeistellä tehokkaalla aikataululla Säihkeen pienet keijukaiset täyteen kisatällinkiin.
IMG_6858
Kampaukset oli onneksi väkerretty taitavien äitien toimesta jo ennen bussimatkaa, mutta kimmellystä kaivattiin lisää. Gittergeelillä silenivät myös viimeisetkin kurittomat hiussuortuvat, jotka olivat lähteneet omille teilleen alkulämpän sekä akrobatiatemppujen tuoksinassa.
IMG_6859
Tällä kertaa itse meikkikin sisälsi kimmelystä, kun violetista turkoosiin liukuva luomiväri kuorrutettiin vielä puvun sävyisillä hileillä.
IMG_6869
IMG_6867
Eväs- ja laittautumistauko kului kiireisissä merkeissä, sillä Säihkeen suoritusvuoro oli arvottu aivan kilpailujen alkuun. Aikataulu kuitenkin piti melkein minuutilleen ja suloiset kilpailijat pääsivät aloittamaan alkulämmitellyt kuten suunniteltua. Tällä kertaa lämpö ja avaukset sujuivatkin jo nopeammin, sillä kisaharkasta ei ollut vierähtänyt kuin tovi. Näin ollen suurin osa ajasta keskityttiin tekemään ilmaisukokonaisia musiikilla, hiomaan ohjelman kohtia varmemmiksi ja käymään läpi  teknisiä osia.
IMG_6919
IMG_6904
IMG_6901
IMG_6898
IMG_6897
Ohjelman tasapainoihin haettiin toistoilla lisää varmuutta
IMG_6940
Aika lämppätilassa kului kuin siivillä ja pian oli aika suunnistaa sokkeloisn hallin läpi harkkamatolle tekemään viimeiset toistot niin vaikeusosista kuin myös vaikeammista pirueteista sekä kollaboraatioliikeistä.

Lopulta kisamatolle asteli joukko ryhdikkäitä Säihkeitä valmiina näyttämään uuden erilaisen pallo-ohjelmansa vähän suuremmalle yleisölle kuin kotisalilla on totuttu.
IMG_6998
IMG_6999
IMG_6981IMG_6991
Itse kisasuoritus ei yltänyt ihan treenikokonaisten tasolle ja ensimmäinen kisakoitos näkyi epätarkkuuksina sekä uusina jännitysvirheinä. Joka tapauksessa kokonaisuus oli jo ehjä, tytöt näyttivät upeilta kisatällingissän ja välineen käsittely oli hyvin varmaa. Pisteisiin ei vielä tässä vaiheessa kautta voitu olla täysin tyytyväisiä, mutta ne kuitenkin riittivät aluemitaliin - osa viikonlopun tavoitteista oli siis saavutettu!  Suuret onnittelut muista sarjamme mitalisijoituksista taitaville sekä suloisille kilpakumppaneille, Valottarelle ja Felinelle 

Ennen palkintojenjakoa ehdimme treenailla hallin käytävillä vielä tulevaisuuden vaikeusosia, hyppytekniikkaa sekä tehdä pikaisen liikkuvuuden. Suuret kiitokset Hertoille, jotka päästivät meidät tekemään ylkkäreitä omaan harkkatilaansa :) Treenailun jälkeen oli aika pukea pikavauhdilla taas puvut päälle ja hyökätä kisakatsomoon kannustamaan Loiste hyvään suoritukseen.
IMG_7604
Mukaan Forssaan lähti myös toisenkin sarjan aluemitalit, kun Loiste voimisteli 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa kolmen parhaan joukkoon. Onnea hienosta saavutuksesta loistavalle Loisteelle :) IMG_7370
IMG_7550
IMG_7655
IMG_7646
Virallisempia ja vähän vähemmän virallisia mitalipotretteja
IMG_7504
IMG_7537
Temppuilua käytävässä ja Iinan mitaliposeeraus

IMG_7470
IMG_7473
Lissu pukumallina
IMG_7488
Kaunottaret Santra, Iida, Ellu ja Liisa odottamassa palkintojenjakoa
IMG_7514
IMG_7569
IMG_7575
Edes superpitkän päivän ja ahkeran treenailun jälkeen tytöt eivät malttaneet ollaa jumppailematta ja paikalle maltettiin pysähtyä vasta kisabussissa.

Seuraavan kerran Säihke päästetään irti viikon päästä OVO Cupissa. Sitä ennen puurramme tänä viikonloppuna pidempien ohjelmatreenien parissa koreografiaa sekä vaikeusosia hioen ja viilaillen. Saipa kisapukukin vielä lisää kimmeltäviä ja kiemuraisia yksityiskohtia ;)