keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Marsilaisia Cailap Cupissa

Säihkeen pikkuiset marsilaiset päästettiin irti ensimmäisen kerran Cailap Cupissa lauantaina. Päivä oli tuhottoman pitkä, kun aamuherätys oli jo ennen viittä ja Säihke suoritti lähes kisojen viimeisenä. Pitkään lauantaihin mahtui siis hurjasti tapahtumia, kun nautimme raikkaasta pakkassäästä, tyttöjen riemuksi vierailimme yhden valkuista kotona (tätä oli odotettu hartaasti jo ikuisuus!), seurasimme huikeita kilpailusuorituksia ja valmistauduimme Säihkeen ensimmäiseen välinekilpailuun pitkän kaavan kautta.

Jätetään tällä kertaa tekstit vähemmälle ja annetaan enemmän tilaa kuville, joita kertyi Cailapissa lähes laittoman paljon.
IMG_0882
Marsilaiset säihkymässä alkumarssissa. Huomaa myös muotitietoinen maskotti, Paavo-muumi, joka tällä kertaa edusti nakuna. Useimmiten Paavo on kuitenkin puettu mitä mielenkiintoisimpiin viritelmiin, jotka vaihtelevat tiheään tahtiin, kun maskotti vuorottelee Säihkeeltä toiselle.

Ja sitten onkin aika siirtyä itse kisasuorituksen pariin! Naruohjelman teemaksi valikoitui Mars hyökkää, kuten edellisessä postauksessa jo paljastettiin.
SONY DSC
SONY DSC
Lentävä lautanen laskeutuu
IMG_2271
DSC08522
Vaanivia marsilaisia
IMG_2355
SONY DSC
SONY DSC
IMG_2369
IMG_2377
Lumipalloja eteen ja taakse
IMG_2334
IMG_2339SONY DSC
IMG_2299
IMG_2303
IMG_2309
SONY DSC
IMG_2319
IMG_2336

IMG_2291
Ja sitten onkin aika jättää Maa-planeetta ja valmistautua avaruusaluksen uuteen nousuun:
DSC08539
IMG_2399
Kisasuorituksessa oli paljon piirteitä, joihin olimme tyytyväisiä - ilmaisu oli alkukauteen nähden jo hyvällä mallilla ja moni hankalampi kohta onnistui kiitettävästi. Mukaan mahtui kuitenkin paljon epätarkkuukisa sekä muutamia harmittavan suuria virheitä. Kategoriaksi saimme tällä kertaa 3. Tästä on hyvä parantaa!

Suorituksen jälkeen ehdimme vielä ottaa muutamia kuvia ennen kuin oli aika kipittää bussiin.
IMG_2415
IMG_2412
IMG_2417
IMG_2416
Olkapäät ripottelivat paljetteja lattialle kiittävään tahtiin... Aluekisoja varten tarvitsee hankkia vähän tujumpaa liimaa!
IMG_2539
IMG_2473
IMG_2438
IMG_2427
IMG_2511
Seuraavan kerran Maa-planeetta valloitetaan ensi lauantaina Iittalassa, kun on aika ratkaista syksyn 2012 Sydän-Suomen aluemestaruudet.
DSC08540
Säihkeen puolesta vielä onnittelut kaikille Cailapin upeille mitalisteille, oli kyllä huikeita suorituksia :)

Ps. Suuri kiitos Petrille, jonka käsialaa osa valokuvista (ne hienoimmat!) ovat :)

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Sisältää juonipaljastuksia...


Mars hyökkää

Sydänyön pimeyden keskellä
näkyy outojen valojen välkettä
Metsän eläimet pakenevat peloissaan,
kun Maahan tuntematon alus lasketaan.

Hiljaisuuden rikkoo aluksen kolina, 
lentävä lautanen hälyttää, kun ovat ovet avoinna
Ensimmäinen marsilainen ulos askeltaa,
silloin alkaa alus pyöriä ja valmistella jälleen nousuaan.

Pian maan kamaralla on koko kumma armeija,
silmät kiiluvat ja päässä sojottaa pari tuntosarvia
Ympärillä aukeaa uusi kaunis planeetta
se on pakko valloittaa ja tutkia!

Niin lähtevät marsilaiset hyökkäykseen,
Maa-planeetan valloitukseen
Matkan varrella vaanii vaaroja, 
silti pitää tehtävän pysyä salassa.

Kun aamu alkaa sarastaa,
ikävöi marsilainen jo omaa kotiplaneettaa
Hiljaisuuden rikkoo tuttu kirkuna
hälytysäänet kertovat, että aluksen ovet ovat taas avoinna
Turvavyöt pitää vielä lukita, 
sitten on avaruusalus on jo nousuun valmiina.

Pian pienet marsilaiset ovat jo lähdössä, 
jäljelle jää vain etäisten valojen säihkettä.

torstai 11. lokakuuta 2012

Ikäkausiringin leiri

Ikäkausiringin leirin ensimmäinen osa leireiltiin Säihkeen osalta elokuussa Kisakalliossa. Tämä kolmen päivän mittainen treenirupeama oli joukkueen ensimmäinen yönylileiri, mutta pikkusäihkeet selvisivät niin öistä kuin leiritunneistakin kunnialla! :-) Leiriohjelmaan mahtui mukaan monenmoisia tunteja aina tanssista kestävyyteen asti.
IMG_6213
 IMG_6122
Venäjän Roxetten Olga Ponikarovan molemmat vartalotunnit olivat aivan mahtavat, niin tyttöjen kuin
valkkujenkin mielestä. Roxettessa keväällä junnujen maailmanmestaruudenkin voittanut demotyttö Anastasia herätti Säihkeessä aikamoista ihailua, sillä taitoa kyllä riitti vaikka muille jakaa.
IMG_6114IMG_6110
 IMG_6118
Vartalotuntien lisäksi Olga veti joukkueelle kestävyystunnin ulkona. Muita tunteja ei Olga tällä kertaa ehtinyt Säihkeelle pitämään, mutta onneksi me valkut päästiin seurailemaan loistavaa hyppytuntia, josta otimme paljon vinkkejä treenisalille mukaan. Myös vartalosarjat ovat kuuluneet tiiviisti kausisuunnitelmaamme ja kestävyystreenikin ehdittiin vetämään läpi kotipuolessa sellaisenaan ennen ulkoilukelien loppumista.
 IMG_5367
 IMG_5358
Innan tanssitunti kuului myös tyttöjen lemppareihin ja kuten aiemmassa postauksessa tuli ilmi, niin tunti oli monipuolinen ja tuki mahtavasti paremman jv-tekniikankin oppimista. Myös balettitunnilta saatiin mahtavia vinkkejä tulevaisuutta varten!
IMG_5718
IMG_5717
 Lillin housedance oli myös hurjan hauskaa ja sai hymyn niin tyttöjen kuin valmentajienkin huulille :)
 IMG_6001
 IMG_5998
 IMG_5995
Johanna piti monipuolisen liikkuvuustunnin, tasapainotunnin, alkuverkkoja ja loppuverkkoja. Liisan hyppytunnilla hiottiin kovasti vauhdinottojen tekniikoita ja niihin saatiin loistavia korjauksia. Kausisuunnitelmaan saatiin siis näiltäkin tunneilta runsaasti sisältöä!

Veeran hyppytunti osui heti Liisan hyppytreenin perään ja siellä alkoikin jo vähän näkyä, mitä edelliseltä tunnilta oli tarttunut mukaan. Erityisen hyvää Veeran tunnissa oli se, että hän haastoi myös valkut mukaan erilaisten tehtävien kautta. 
 IMG_5986
IMG_5877IMG_5872
IMG_6187
Lauantai-iltana Säihke kokoontui vielä nopeasti ennen Nukkumatin tuloa katselemaan muutamia voimisteluvideoita MM-kisoista. Ja pitihän ne Team Minetitkin taas katsoa, kun tytöt niin sitä odottivat! Sen jälkeen valkut pääsivät vielä kertomaan syksyn tärkeimmistä kehityskohteista sekä painopisteistä ja mietimme yhdessä, millainen joukkue Säihke haluaa olla ja miten niihin tähtäimiin päästään. Sitä saa kyllä olla todella ylpeä, miten motivoituneita tyttöjä Säihkeessä nuoresta iästä huolimatta onkaan!
IMG_6262
IMG_6210 
 Ahkeran treenaamisen lomassa ehdimme käydä leikkipuistossa sekä uimassa jopa muutamaankin otteeseen.
 IMG_6172   IMG_6025  IMG_6027  IMG_6043 IMG_6030 
 Tytöt käyttivät lähes kaiken liikenevän vapaa-ajan tuntien välissä erilaisten temppujen harjoittelemiseen.  IMG_5465 IMG_5457 IMG_5437  
IMG_6132
Kaikenkaikkiaan mieletön leiri, josta koko joukkue ammensi hurjasti lisää inspiraatiota, oppia sekä tahtoa kehittyä. Kiitos kaikille mukana olleille joukkueille, valmentajille, kouluttajille sekä etenkin kaiken sumplineelle Johanna Ahlqvistille. Eihän tässä auta muu kuin odotella malttamattomana tammikuun leiriä, joka kuulosti vielä tätäkin mahtavammalta!