lauantai 31. maaliskuuta 2012

Aluemitali!

Terkkuja superiloisilta Säihkeiltä. Ihkaekat aluekisat menivät hienosti - suoritus onnistui vihdoin toivotulla tavalla ja sitä seurasi kategoria 2.

Ja ihan kun se ei olisi ollut tarpeeksi, niin ennen palkintojenjakoa kuulutettiin, että Säihkekin saa ripustaa mitalit kaulaan! :)

Ihan mieletön lauantai! Tästä on hienoa jatkaa treenailua :)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Mustan Kissan Cup


pikkunen37


























Caribia Cup sytytti pikkuisiin Säihkeisiin vielä entistäkin voimakkaamman kipinän ja valtava tahto kehittyä sekä parantaa suoritusta on leimannut harjoituksia lähiviikot. Ensimmäiset kisat olivat jokaiselle aikamoinen elämys ja opettivat hurjasti. Siksi lauantaina koko joukkue lähti entistä tarmokkaampana kohti Mäntsälää, jossa oli määrä kisata kauden toiset kilpailut.
pikkunen20
Lämppä harkkaa varten alkoi tuttuun tapaan melkein saman tien ja pian olikin aika kiiruhtaa kisamatolle. Suoritukseen sopi olla tyytyväinen, sillä kokonaisuudessaan se oli jo aivan eri maailmasta kuin se, mitä Caribiassa esitettiin. Ihan kotisalilla tehtyjen kokonaisten tasolle ei kuitenkaan päästy, joten loppuverkan jälkeen päätettiin, että kisasuorituksessa tsempataan harkan pikkuvirheet pois ja panostetaan myös ilmaisuun, joka vielä jäi aika vaisuksi.
pikkunen18
pikkunen17
Loppuverkan jälkeen oli runsaasti aikaa korjailla kampaukset, lisäillä hileitä päähän ja meikkailla tytöt täyteen tällinkiin. Silmämeikki koki pienen muodonmuutoksen Caribiasta, sillä tällä kertaa jätimme hileet laittamatta. Ne eivät silloin olleet ihan paras ratkaisu, sillä meikkiin tottumattomat typyt hieroivat silmiä siihen malliin, että iltapäivällä koko joukkue näytti olevan kunnon silmätulehdusepidemian kourissa :D
pikkunen10
Tälläytymisen jälkeen otimme muutamat valokuvat ja sitten olikin taas aika aloittaa tuttu kisalämppä sekä ilmaisukierrokset.
pikkunen1
pikkunen43
pikkunen42
Jossain vaiheessa oli stopattava valmistautuminen hetkeksi ja kiiruhdimme kannustamaan Fuxioita. Samalla piti heivata svetarit pois ja napsutella puvun haastavat nepparit kiinni, sillä omaan suoritukseen ei ollut mitenkään liikaa aikaa.
pikkunen41
Harkkasalissa aika kului vauhdilla ja sitten olikin aika siirtyä keskittymistilaan. Tsemppihuutojen, sekä puheiden jälkeen Säihke asteli itsevarmana matolle. Kannustus meinasi pistää korvat lukkoon, sillä tällä kertaa kisoissa oli melkein kaikki seuran joukkueet (ja varsinkin Arielien läsnäolo taitaa aina lisätä desibelejä...).
pikkunen38
 Pala alkuasentoa
pikkunenö
Pinja hyppelyssä
pikkunenö2
Liisa ja Manta eläytymässä (kuvat: Petri)
pikkunenö3
Vasemmalla Mette ja oikealla Fanny sekä Mette (kuvat: Petri)
pikkunen36
Vasemmalta:  Mette, Fanny, Pinja ja Santra
pikkunenö4
  Vasemmalla Santra sekä Manta hyppelyssä ja oikealla Pinja loppuasennossaan (Kuvat: Petri)

pikkunend
 Manta lähdössä yhden käden kärrynpyörään (Kuva: Petri)
pikkunen32
 Pinja, Ada, Elina ja Mette hyppelyssä
pikkunen26
Edessä Manta kesken puikkauksen ja taaempana vilkuttelemassa Iida, Liisa, Fanny, Mette ja Ada
pikkunen28
Adan, Elinan sekä Liisan kellistykset

Harkan jälkeen sovitut parannukset onnistuivat suorituksessa, sillä nyt ilmaisu oli kohdillaan ja samoja virheitä ei juuri näkynyt. Harmi kyllä tälle kokonaiselle sattui ihan uusia virheitä - jälleen sellaisia, joita ei ole harkoissakaan nähty, vaikka kokonaisuus olikin jo paljon hiotumpi kuin Caribiassa.
pikkunen44
Tuloksia saimme jännittää vielä muutaman ohjelman ajan ja lopulta ne kuulutettiin - Sähke sijoittui kategoriaan neljä. Kisojen arviointi oli ollut aika tiukkalinjaista ja sen vuoksi tällä suorituksella kategoriaan sopi olla hyvin tyytyväinen :)
pikkunen9
Säihke sijoittui sijoille 7.-9./30, joten sijoitustavoitekin saavutettiin. Sarjassa palkittiin Alexa S (kategoria 1), Alexa V (kategoria 2) ja Starlit Shine (kategoria 3). Onnea kaikille mitalisteille! :)

Ensi viikonloppuna Säihke kisaa jälleen Ylöjärvellä aluekisojen merkeissä.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Pikkuriiviöiden ensimmäiset oikeat kisat

pikkunen5
Viikonloppuna oli hurjan jännät paikat, sillä vihdoin sunnuntaina Säihke asteli ihkaensimmäistä kertaa kisamatolle kilpailemaan Caribia Cupissa Riiviöt-teemaisella ohjelmallaan. Ihan kommelluksiltakaan ei vältytty, mutta loppujen lopuksi koko joukkue tassutteli hallista ulos iloisina - mutta myös hyvin väsyneinä :)

Herätyskellot soivat jo ennen aamuviittä. Tiukan aikataulun vuoksi kotijoukot joutuivat näin epäinhimillisiin aikoihin kaivamaan muotovaahdot sekä pinnikasat esiin ja ryhtymään kampauksentekopuuhiin. Aikaa ei nimittäin kisapaikalla ollut mihinkään ylimääräiseen, sillä lämppä oli aloitettava saman tien.

Harjoitussuoritus oli aikamoinen aikamatka viikkojen päähän, jolloin ohjelma oli vielä paljon hatarammassa kunnossa. Kunnon loppuverkan jälkeen sovimme, että nyt siivotaan turhat virheet pois ja kisasuorituksessa näytetään, mistä Säihke on tehty.

Taukoa aamuharkan ja kisojen alun välissä ei ollut mitenkään liikaa, joten evästauko, kampausten viimeistelyt sekä meikkaustoimet suoritettiin vauhdilla pois alta. Sitten olikin aika kiskoa kisakamppeet päälle ja aloittaa perusteellinen lämppä, jotta suorituksessa oltaisiin täydessä iskussa.

Ensimmäinen todellinen mutka tuli matkaan harkkamatolla, kun eräs tytöistä sai aikamoisen tällin otsaansa. Lindan lähtiessä saattamaan potilasta ensiapupisteelle loput pikku-säihkeet tsemppasivat hienosti, vaikka huoli joukkueen juniorista oli kova. Lopulta kaikkien helpotukseksi keskittymistilassa oli kuitenkin koko porukka kasassa ja Säihke avasi  kilpailut iloisin mielin.
pikkuinen
pikkunen2,1
 Kisasuoritus ei yltänyt ihan perustreeniversioiden tasolle ja mukana oli hurjasti ihan uusia virheitä sekä eriaikaisuuksia - varsinkin tasapainoissa todistettiin kummallisia muotoja, eivätkä kuviotkaan olleet kovin täsmällisiä. Vaikka petrattavaa seuraavaan koitokseen on hurjasti, niin olisi se ihkaensimmäinen kisasuoritus voinut huonomminkin mennä! Alkukuden tavoitteisiin ei  ihan vielä päästy, mutta onneksi kautta on vielä jäljellä vaikka kuinka paljon.
pikkunen7
Pienestä pettymyksestä huolimatta hymyä riitti, sillä tytöt jäivät seuraamaan pitkät kisat loppuun ja muiden ohjelmat tarjosivat aikamoisia elämyksiä. Taisi sieltä vanhemmista löytyä useampi uusi idolijoukkuekin ja monen monta  liikettä, jotka on opeteltava kuulemma mahdollisimman pian. Myös palaute Säihkeestä oli ihan mahtavaa, sillä moni tuli henkilökohtaisesti kehumaan pukua sekä suloisia tyttöjä ja lukipa erään SM-tason tuomarin palautteessakin, että kyseessä on "potentiaalinen tulevaisuuden joukkue" :)
pikkunen3
pikkunen4
Kaikenkaikkiaan Caribia Cup oli hurjan upea kokemus ja oli selkeästi oikea päätös ottaa pikkuisten 8- ja 9-vuotiaiden Säihkeidenkin kanssa varaslähtö 10-12-vuotiaiden sarjaan nuppukisojen sijasta. Tästä on siis hyvä jatkaa treenaamista - vielä entistäkin motivoituneempana ja tiiviimpänä joukkueena :)

 Ps. Eräs nimeltämainitsematon valmentaja sössi valokuvauksellisen puolen kisojen osalta ihan totaalisesti. Jos jollain tätä lukevalla sattuu olemaan otoksia Säihkeestä, niin niitä saa nakella osoitteeseen miljah@gmail.com. Nyt valokuvia on kisasuorituksen osalta vain ihan parista tytöstä - niistä kuitenkin valtava kiitos avuliaalle sekä taitavalla kuvaajalle, Ellelle :)

torstai 8. maaliskuuta 2012

Viime hetken treenailua

Sairausaalto senkun jatkuu ja jatkuu, eikä Säihke ole siis vieläkään päässyt treenaamaan koko joukkueen voimin. Kauhistuttaa ajatellakin, milloin ohjelma on viimeksi nähty koko porukan voimin - se kun taisi tapahtua jo tammikuun alkupuolella... Nyt peukut pystyyn, että viikonloppuna jokainen Säihke olisi terveenä!

Flunssien ja vatsatautien lisäksi muitakin haavereita on sattunut - joskaan ei kertaakaan harkoissa, vaan kaikki vapaa-ajalla. Olisi vissiin turvallisinta teljetä tytöt kaikiksi päiviksi treenisalille, sillä ulkopuolella on tapahtunut niinkin mieleenkiintoisia juttuja kuin kompurointia koulumatkalla ja seinää päin juoksemista... Kiitos vastaavan epäonnen on mm. yksi tytöistä hyppykiellossa vielä Caribiankin aikoihin, joten  koko kokoonpanoa ei matolle saada millään :(

Mutta mitä lähiviikkoina on tehty treeneissä?
pikkunen2wo
Liikkuvuutta...
pikkunen4wo
... ja liikkuvuutta!
pikkunen59ssääo
pikkunen54saihkepikkunen52säihke
...balettia moneen tapaan, tangolla, ilman tankoa, lattiatasossa...
pikkunen56säo
...hurjasti voimaa!
pikkunen58sä
pikkunen57säohl
pikkunen1wo
pikkunen59sä
... ja taitaa sitä liikkuvuutta olla tehty paljon avauksissakin!
pikkunen51säihkee
pikkunen53s'ihke
Vanhemmatkin pääsivät treenaamaan - eivät liikkuvuutta, mutta kisakampauksia kuitenkin! Lindan tärkein oppi taisi olla, että muotovaahtoa ei voi olla liikaa ;)
pikkunen5wo
... vartalonhallintaa (ja taisi siinäkin samassa olla liikkuvuutta ;)
pikkunen6w
...ja tietenkin myös ohjelmaa! (kuva on kyllä onneksi viikkojen takaa, nyt pitäisi kaikilla olla jo kaanonin odotteluvaiheessa ojennukset kunnossa ;)

Nyt ei olekaan enään kuin muutama päivä siihen, että Säihke tekee ihka ensimmäisen kisasuorituksensa! Onneksi sitä ennen pääsemme ensimmäistä kertaa kevään aikana kokeilemaan oikeaa voimistelumattoa perjantaina ja lauantaina esittämään kisaohjelman seurakatselmuksessa muille ikäkausijoukkueille :)


Ps. Tällaisen valomeren puku heijasti seinään vähän hämärämmässäkin huoneessa! Kimallusta siis pitäisi Caribiassa riittää :)
pikkunen60säihk