keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Syysnäytöksen tunnelmia

Forssan Naisvoimistelijoiden perinteisen syysnäytöksen teemaksi valikoitui siis tänä vuonna Liisa Ihmemaassa. Esiintymään pääsivät jv-joukkueiden lisäksi mm. äiti-lapsi-jumppa, mixdance sekä liikuntaleikkikoulu.

Näytöksen alkaessa olivat Feeniksin ylä- sekä alakatsomot ääriään myöten täynnä. Satumetsämaista tunnelmaa suureen urheiluhalliin loivat hyvin onnistuneiden lavasteiden lisäksi hauskat roolihahmot, loistava kerronta sekä tietenkin itse esiintyjät. Annetaan kuitenkin kuvien puhua puolestaan...
pikkunen3IMG_8843
Käsikirjoituksesta vastasivat Milja Hintsanen sekä Linda Suontausta

pikkunenIMG_8921
Liisan roolihahmossa ihastutti Valeriessakin voimistellut Suvi Alikärri

pikkunenIMG_8904
Lavasteista vastasivat Maj-Britt Lindqvist ja Elisa Rokkanen

pikkunenIMG_8932
Kiireisen kanin roolissa nähtiin Säde-joukkueen Sara Selin

pikkunenIMG_9084

pikkunenIMG_9014
8-10 v Säpinä ja Säde esiintyivät Dodo-lintuohjelmallaan

pikkunenIMG_9013


pikkunenIMG_9009
Syksyllä 2011 aloittaneet voimistelukoululaiset perhosina

pikkunenIMG_8964
10-12 v Lumitähdet ja hempeä kukkaohjelma

pikkunenIMG_9246

pikkunenIMG_9210
Hullut hatuntekijät pääsivät myös hulluille teekutsuille. Hatuntekijän roolissa Jadejen Tuuli Tervomaa.

pikkunenIMG_9125
pikkunenIMG_9108

pikkunenIMG_9145

pikkunenIMG_9134

pikkunenIMG_9162

pikkunenIMG_9150

pikkunenIMG_9426

pikkunenIMG_9248
12-14 v Arielit viime kävään vapaaohjelman tunnelmissa

pikkunenIMG_9258
14-16 v Jadet Sateenvarjokorppikotkina

pikkunenIMG_9254

pikkunenIMG_9301

pikkunenIMG_9343
10-12 v Loisteen pelikorttisotilaat viemässä Liisaa Herttakuningattaren puheille

Näytös saatiin vietyä läpi suht onnistuneesti, mutta eipä tälläkään kertaa vältytty muutamilta ikäviltä kommelluksilta. Muun muassa savukone hajosi juuri ennen h-hetkeä, eikä stressitasoa lieventänyt yhtään hetken epäkunnossa olleet spottivalot. Oli näytöksessä silti jotain onnistunuttakin; varsinkin pienimmiltä yleisössä istuneilta saimme hyvää palautetta jännittävästä ja mukaansa tempaavasta juonesta.
pikkunenIMG_9476
Säihkeen tytöt iloisissa tunnelmissa onnistuneen näytöksen jälkeen

Säihkeen oma esitys ei mennyt aivan niin puhtaasti kuin aiemmin, mutta oli silti hyvä päätös kaudelle ja koko ohjelmalle. Kotikatsomo ja upeat puitteet taisivat lisätä jokaisen tärinätasoa ainakin parilla pykälällä. Forssan Lehden toimittajakin oli huomannut muutamat pallon karkaukset kirjoittaessaan seuraavan päivän lehteen: "Vaikka muutamat pallot putoilivatkin, onneksi äiti-lapsi-jumpan vauvat eivät!" ;)

Mitä mieltä siellä ruudun toisella puolella oltiin näytöksestä; miltä näytti joko katsomosta katsottuna tai vain kuvien perusteella?

lauantai 26. marraskuuta 2011

Syysnäytökseen valmistautuminen

Naisvoimistelijoiden perinteinen Syysnäytös järjestettiin tänä vuonna lauantaina 19.11.2011. Teemaksi valikoitui Liisa Ihmemaassa, ja Säihkeen ohjelman teemaksi valkut päättivät ottaa "Hullut Hatuntekijät".

Tytöt saapuivat Urheilutalo Feeniksiin hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua, jo klo 13. Ensimmäisenä vuorossa oli hiustenlaitto ja meikkaus, jonka aikana tytöt villiintyivät näytöksen roolihahmojen vaatteista juosten ympäri ämpäri hassut peruukit ja hatut päässä. Laittautumisen jälkeen teimme perusteellisen lämpän ja pitkät avaukset.
pikkunensyysnäytössäihkeIMG_8829
Tytöt pääsivät kerrankin tekemään jalkatekniikkaa matolle

pikkunensyysnäytössäihkeIMG_8836

pikkunenNeljäsIMG_8857
Fannyn (edessä) ja Mantan linnunpesät

pikkunen3IMG_8851
Maiju tekemässä lattiabalettia

pikkunenviisIMG_8898
Milja nappasi Metestä ja Lindasta "kaverikuvan" sivutasapainotreenin lomassa

pikkunenviisIMG_8900

pikkunenviisIMG_8897
Maijun sivutasapaino

pikkunenviisIMG_8891

pikkunenviisIMG_8884
Peppi, Liisa, Pinja ja Ada nilkkojen venytyksessä

pikkunenviisIMG_8879
Iidan sivuliikkuvuus

pikkunenNeljäsIMG_8878
Fanny keskittymässä loko-venytykseen

pikkunenNeljäsIMG_8877
Santra venyttelemässä spagaatia

pikkunenNeljäsIMG_8872

pikkunenNeljäsIMG_8870
Lopulta vuorossa oli viimeisen ohjelmanumeron - joukkueiden loppuesittelyn - harjoittelua. Säihkeen koreografiaan kuului kärrynpyörä, jalannosto sekä hatuntekijämainen vilkutus. Pääsivätpä tytöt tekemään yhden kokonaisenkin matolla ennen h-hetkeä.

Evästen syömisen lomassa laitettiin jokaisen päähän vielä asiaan kuuluvat glitterit sekä hatut, ja myös puvut ommeltiin päälle ennen näytöksen alkua. Uusi, nopea lämmittely aloitettiin täsmälleen silloin, kun näytöksen aloitusmusiikki alkoi kajahdella täpötäydessä Feeniksissä. Viimeistään tässä vaiheessa alkoi jännitys iskeä niin tyttöihin kuin valkkuihinkin...

maanantai 14. marraskuuta 2011

Syysnäytöksen kenraali

pieni9

pieni8
Tytöt odottelemassa, että loputkin joukkuekaverit saapuisivat paikalle

Maanantaina tavallisten harkkojen sijaan Säihke suuntasi viiden maissa Feeniksin urheiluhalliin, jossa järjestettiin seuran syysnäytöksen kenraali. Vilinää ja vilskettä riitti, sillä lähes kaikki FNV:n esiintyjät olivat paikalla - aina alle yksivuotiaista vauvajumppalaisista 16-vuotiaisiin voimistelijoihin saakka.
pieni6
 Alkuasento
Oli hauskaa päästä vihdoin näkemään, minkä parissa kaikki muut ovat ahertaneet treenisaleilla ja tytöt olivat innoissaan siitä, että saivat itsekin esiintyä toisille ryhmille. Kun näytös oli käyty kokonaisuudessaan läpi niin ohjelmien, näytelmäpätkien kuin kertojan osuuksienkin kera, osa joukkueista sai esiintyä vielä toistamiseen. Säihkeen tytöt oikein vaativat valkuilta päästä uusiksi lavalle - vaikka taisi se olla suunnitelmissa jo alunperinkin! :)
pienipieni7

pienipieni5
Lämppäilyä: ylemmässä kuvassa Elina tekemässä polvien suoristuksia ja joustoja, alemmassa kuvassa Fanny matkalla skorpioniin

Kuvia tuli hyvin yksipuolisesti, sillä allekirjoittaneella juoksemista riitti niin Säihkeen valmentamisen kuin lavasteiden, roolihahmojen ja muiden jumpparien paikoille ohjaamisen kanssa. Onneksi Jossu- ja Essi-valkut olivat taas suuureksi avuksi! Näytöksestä tulee varmasti sitten astetta raskaampi kuvareportaas...
pienikolla
Kuitenkin muiden hipsiessä kahdeksan jälkeen kotiin Fanny ja Pinja jäivät vielä hetkeksi testikuvien malleiksi. Sisarjoukkueille eli Säihkeelle, Säpinälle & Säteelle painatetaan yhteisiin sinisiin takkeihin logot, joissa on jonkun voimistelijan siluetti. Kun vihdoin loppusyksyn leirillä otetaan kaikista taitokuvat, niin niistä valitaan sitten joku tytöistä koristamaan kaikkien svetareita!


Tytöt voisivat kommentoida tähän postaukseen, että mitkä esitykset olivat kaikista kivoimpia kenraalissa ja miksi? :)

torstai 10. marraskuuta 2011

TUL:n piirin kisat Nokialla 6.11.2011

pienitul11
TUL:n piirin kisat kisattiin Nokialla viime sunnuntaina. Matkaan lähdettiin jälleen omilla autoilla Säihkeen ollessa ainoa osallistuva joukkue koko seurasta. Pienen navigaattorin sponssaaman Tampere-sightseeingin jälkeen kaikki pääsivät turvallisesti perille ja lämmittelykin ehdittiin aloittaa hyvissä ajoin ennen harkkasuokkaa nutturantekijöiden ollessa supernopeita.

Tällä kertaa lämppäsimme tekemällä lattiabalettia, jalkatekniikkaa ja hiomalla ohjelmaa. Avauksetkin ehdittiin vetää rauhassa läpi. Tälläkin kertaa harkkasuorituksessa oli havaittavissa pientä tutinaa, muttei läheskään niin paljoa kuin kauden avauksessa Turussa! Kokonaisen jälkeen oli hyvä vetäistä uudet joukkuehupparit päälle ja mennä syömään herkullista makaronilaatikkoa.
pienitul1
pienils7
pienitul18
pienitul 16
Koska kisoissa ei ollut avajaismarssia, ehdimme kiinnittää hatut ja ommella puvut päälle ilman kiirettä. Pian meillä olikin 12 suloista Hullua Hatuntekijää valmiina iloiseen kisasuoritukseen! Uuden kisalämpän ja ohjelman hiomisen jälkeen pääsimme vihdoin odottamaan omaa kilpailuvuoroamme maton reunalle. Kuuluttajan ilmoittaessa asemasarjan jatkumisesta matolle astuikin liuta ryhdikkäitä ja hymyileviä Säihkeitä.
pienitul15
pienitul14
pienitul4
Suoritus parani taas aamuisesta harkasta, ja ohjelman alkupuoli taisikin olla (ainakin sivusta katsottuna) yksi kauden parhaista, vaikka olemme taktisesti jättäneet kotisalilla ohjelman hiomisen minimiin ja perustreenin maksimiin. Lopun hiomiselle kuitenkin tarvitsee selkeästi raivata jostain pieni tila!
pienitul12
Tyytyväiset tytöt saivat vielä mitalit kaulaansa ja halusivat ottaa muutamat mitalikuvat muistoksi Säihkeen viimeisestä asemakisasta ikinä :) Onnistuneen päivän jälkeen kelpasi körötellä takaisin syksyiseen Forssaan. Vielä hieman yli viikko aikaa säätää ohjelmaa ennen seuran perinteistä Syysnäytöstä, ja sitten kausi onkin pulkassa...